Back to top

Com pots demanar el teu passaport Covid?

El Govern de la Generalitat, davant l'increment de casos de COVID a Catalunya ha ampliat l'ús del passaport COVID

La matinada de dijous a divendres ha entrat en vigor la nova normativa del Govern de la Generalitat que obliga a presentar el passaport Covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències. Si encara no el teniu, us el podeu descarregar al web de La Meva Salut o a través de l'aplicació mòbil. A més, després del col·lapse de la web, Salut ha posat a disposició una nova pàgina web per poder descarregar-se el certificat i prevenir així  llargues un nou col·lapse. 

La nova pàgina web és la mateixa pàgina web on s'havia de demanar cita per vacunar-se. Només cal que entreu en aquest enllaç, ompliu les vostres dades i us podreu descarregar el certificat de vacunació.  

Què és el certificat COVID

El certificat COVID digital és una acreditació que avala l’estat de vacunació de la persona, si ha passat la COVID-19 o si té una prova diagnòstica negativa recent. 

Com puc obtenir el certificat COVID digital de la UE?

A través del web de La Meva Salut, dins “Informes i resultats” i també de “Vacunes i certificat COVID digital de la UE”.

Cal complir un dels tres supòsits possibles:

  • Acreditació de vacunació contra la COVID-19.
  • Acreditació d'haver passat la COVID-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva al sistema de salut. Per obtenir-lo, han de passar un mínim d’11 dies des del resultat positiu per PCR de COVID-19.
  • Amb una prova diagnòstica COVID-19 negativa.

És només per a les persones vacunades?

No. Es poden obtenir tres certificats diferents:

  • Certificat de vacunació contra la COVID-19.
  • Certificat de recuperació de la COVID-19.
  • Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

Per a què serveix el passaport COVID?

A Catalunya és necessari per poder accedir als locals d'oci nocturn o a casaments, però amb l'augment de casos en les darreres setmanes, la Generalitat ha demanat ampliar-lo a bars i restaurants, gimnasos, centres esportius o residències de gent gran, entre d'altres. Pel que fa a la resta de la Unió Europea, no és obligatori per viatjar, però facilita la mobilitat dins la UE en reduir els tràmits i eliminar eventuals restriccions d’accés o de mobilitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades