Back to top

Com pots torrar les castanyes a casa?

La forma habitual de rostir les castanyes és al foc i amb carbó, però no sempre tenim l'espai ni la disponibilitat de fer-les així a casa, per la qual cosa proposem tres alternatives

Hi ha moltes maneres de torrar les castanyes i gaudir d'aquest fruit típic de la tardor, que tot i assemblar-se físicament a la fruita seca, estaria més prop del cereal nutricionalment parlant. 

La forma habitual de rostir les castanyes és al foc i amb carbó, però no sempre tenim l'espai ni la disponibilitat de fer-les així a casa, per la qual us cosa proposem tres alternatives per a poder degustar-les. No obstant això, independentment de quina sigui l'alternativa triada, sempre haurem de fer un tall previ assegurant-nos que travessem totes dues capes, per a evitar que ens explotin durant la cocció i perquè es facin molt millor.

Al forn

El primer que farem serà preescalfar el forn a 200 graus. Cobrim la safata del forn amb paper de forn i les anirem col·locant. Les daurarem d'una banda durant uns 10 minuts i a continuació els hi donarem la volta perquè acabin de cuinar-se també per l'altre costat durant el mateix temps.

A la paella

Utilitzarem una paella castanyera, la típica amb forats. No és que no puguem fer servir cap altra, però el resultat, no serà el mateix. En aquest cas, quan la pell es posi negra, és el moment de retirar-les del foc. Aproximadament trigaran de 15 a 20 minuts com a màxim.

Al microones

Aquesta opció és la més delicada. Primer perquè no en podrem posar moltes alhora, i després perquè haurem d'estar molt pendent en tot moment de com es van fent per a no passar-nos. A tall d'exemple, tot i que dependrà de cada model, a uns 800 W, trigarien uns 2 o 3 minuts, no més. També caldrà tenir molt de compte amb el vapor, ja que per aquest sistema se'n desprèn molt i podríem cremar-nos.

Hi ha molta gent que després de torrar-les, hi posen sal, encara que això no és necessari i dependrà del gust de cadascun.

Paraules clau:

Notícies relacionades