Back to top

Com queda el mapa electoral al Baix Camp?

En comparació a les darreres municipals, Esquerra ha perdut vots i, per tant, regidors, encara que es mantenen com la principal força al territori. Junts queda com la segona força molt a prop d'ERC, i PSC en tercera posició

Ball de colors als ajuntaments del Baix Camp. Mentre en alguns pobles es manté una continuïtat amb els partits majoritaris, en d'altres hi ha canvis en les formacions majoritàries.

És el cas de l'Aleixar, on 'Som-hi' de la Federació d'Independents ha desbancat Antoni Abelló de l'alcaldia, un càrrec que ocupava des de l'any 2011. Ara, la formació encapçalada per Josep Biosca té la majoria amb 4 regidors per tenir l'alcaldia durant els 4 pròxims anys de mandat. 

També canvi de cadires a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. El socialista, Alfons García, perd la majoria després de tres mandats, des del 2011. En el municipi del sud del Baix Camp el partit de Junts, encapçalat per Assumpció Castellví, ha aconseguit 5 regidors, un més que el PSC. Caldrà veure quins moviments es fan per pactar i formar govern. 

On també hi ha canvi és a l'Argentera. Josep Maria Castellví ja va anunciar que abandonava la política municipal després de dècades al capdavant del poble. El seu lloc l'ocuparà ara Mónica Crusat, del grup municipalista AGL'A, l'Agrupació Gent de l'Argentera. 

A Colldejou, canvi total al consistori. De governar Esquerra amb 4 regidors dels 5 possibles, després de les eleccions d'aquest diumenge ho farà Junts, amb els mateixos: 4 de cinc, i deixant als republicans a l'oposició. 

A Prades, Lídia Bargas guanya les eleccions, però perd la majoria absoluta de Junts. Haurà de pactar amb Esquerra o el PSC per a poder tenir un mandat tranquil, o bé governar en minoria. 

A la Selva del Camp no hi ha gaire canvi a govern, però cal destacar els resultats. En els darrers mandats, s'han partit l'alcaldia entre el Partit Socialista i Esquerra. En els comicis del darrer diumenge, però, va guanyar el PSC en vots i regidors: 5 en total. ERC es queda amb només 2, igual que la CUP, i Junts els super amb 4 regidors.

Municipis sense canvis

On mantenen majoria els mateixos partits que ja han governat en els darrers quatre anys són Alforja amb Joan Josep Garcia; les Borges del Camp, amb Joaquim Calatayud; Josep Manel Sabaté a Castellvell del Camp (però que haurà de pactar per a governar); a Montbrió del Camp repeteix Carmina Baly; Arnau Guasch a Vinyols i els Arcs; Josep Bigorra a Vilaplana (on era l'únic candidat); Beatriz Mayordomo a Riudecols i Ernest Roigé a Riudecanyes

Paraules clau:

Notícies relacionades