Back to top

Com Reus ha expulsat el cotxe del centre de la ciutat

Aprofitant el debat sobre la zona de baixes emissions de Reus, analitzem els canvis i les reticències amb què s'han topat aquests canvis en els darrers anys

A principis dels anys 80 Reus començava un procés que encara dura i que ha permès a la ciutat evolucionar socialment i econòmica. Aquell temps es va iniciar la peatonalització del carrer Monterols. Un primer pas que van seguir els carrerons adjacents a la plaça del Mercadal i que a principis del segle XXI va culminar una primera fase important amb la vianalització del carrer Llovera. 

La ciutat transformava el seu centre i s'adaptava a la modernitat que arribava des de les grans capitals europees. Amb reticències i amb problemes, amb queixes i amb protestes, la ciutadania també s'adaptava i modernitzava la seva manera de viure i de relacionar-se amb el carrer. 

A les portes de noves remodelacions urbanístiques que han de permetre connectar a peu l'estació de busos i la de trens, la zona de baixes emissions també és un nou element a tenir en compte en la transformació de la mobilitat al centre de Reus i també de la convivència i els espais de nova creació de diàleg. 

Recupera el QDF dedicat a la vianalització del centre de Reus 

Paraules clau:

Notícies relacionades