Back to top

Com ser 'Zero Waste' en temps de coronavirus

Des del col·lectiu al Camp Residu Zero reivindiquen, ara més que mai, l'ús de mascaretes reutilitzables i comprar productes a granel.

Durant els mesos de confinament s'ha posat de manifest en diverses vegades la necessitat de tirar guants i mascaretes al contenidor del rebuig i és que, qui més qui menys, s'ha trobat alguna vegada aquest material de protecció llençat a la via pública. A tot plegat se li suma un augment del consum generalitzat de productes embassats durant la pandèmia. Un escenari on el moviment Zero Waste reivindica, més que mai, el model de consum basat en la mínima generació de residus possible.

El col·lectiu Al Camp Residu Zero no ha tardat gaire a tornar a sortir als carrers per emprendre neteges col·lectives a través dels seus voluntaris. En una d'aquestes sortides no han volgut deixar de posa èmfasi en la necessitat d'utilitzar mascaretes reutilitzables, comprar productes a granel i, en definitiva, intentar seguir un estil de vida basat en la reducció de residus.

guants de plàstic recollits del carrer per Al Camp Residu Zero

Des del col·lectiu també es vol denunciar la situació d'espais verds i solars de la ciutat plens de brossa i conscienciar del seu impacte en el medi natural.

Paraules clau:

Notícies relacionades