Back to top

Com serà el curs escolar 2020-2021?

El pròxim 14 de setembre, més d'1.600.000 alumnes i més de 8.000 docents arrancaran un curs que estarà molt marc per l'evolució de la pandèmia.

Les abraçades i les aglomeracions entre els alumnes que tant caracteritzaven l'arrencada del curs escolar seran del tot impensables de cara al pròxim 14 de setembre. Una data, en què un total d'1.587.395 alumnes i 5.321 docents es retrobaran a les aules, després de 6 mesos.

Un curs escolar especial i atípic que anirà molt lligat a l'evolució de la pandèmia. En qualsevol cas, i després d'explicar el conjunt de mesures sanitàries que imperaran al llarg d'aquest 2020-2021, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, s'ha mostrat molt contundent i assegura que "l'escola és el lloc més segur per un infant i adolescent fora de casa seva". 

"No hi ha cap lloc fora de casa amb tantes mesures de seguretat, prevenció, traçabilitat, control i seguiment. Necessitem que sigui segur per fer la seva feina educativa i comunitària amb garanties". 

Les mesures sanitàries per al curs 2020-2021

El curs que ve s'han adoptat diferents mesures per fer front a la pandèmia en l'àmbit educatiu. El conseller ha recordat aquestes mesures, ja explicades en diferents ocasions durant els mesos de juliol i agost, com ara:

  • Accés al centre per torns per evitar aglomeracions, amb mascareta.
  • Ús de la mascareta a partir dels 12 anys. També als 6 anys en funció de l'evolució de la pandèmia si un territori ho requereix.
  • Sortida al pati per torns, amb mascareta.
  • Desinfecció i ventilació dels espais.
  • Ús de dispensadors de gel hidroalcohòlic i rentat de mans de l'alumat i professorat.

Descarrega't tot el dossier aquí

Davallada en la matriculació dels alumnes 

Per primera vegada, i segons assegura el Departament d'Educació, es comptabilitza una pèrdua d'alumnes respecte al curs anterior, concretament 12.098. En aquest sentit, la davallada més significativa la protagonitza l'educació primària, amb 12.163 alumnes. Per contra, l'ESO creix en 1.454 alumnes, la formació professional en 2.420 i el batxillerat en 591 alumnes. 

Més de 8.000 noves contractacions 

Pel que fa al personal docent i altre personal de suport, s'han registrat 8.162 noves contractacions per al pròxim curs. Això sí, Bargalló destaca que ens trobem davant un curs escolar que anirà molt marcat per l'evolució de la pandèmia i, per tant, no descarta augmentar aquestes xifres en les pròximes setmanes.

Hi ha d'haver extraescolars? 

Un altre dels aspectes on s'ha mostrat més contundent és sobre les extraescolars. En aquest sentit, i malgrat que no depenen del departament d'Educació, Bargalló s'hi mostra a favor. 

"Pel bé dels nostres alumnes, no ens podem permetre un curs escolar sense activitats extraescolars".

Paraules clau:

Notícies relacionades