Back to top

Com serà la mobilitat de la Rambla Jaume I de Cambrils?

Ha passat un any des de l'inici de les obres i els comerços estan preocupats perquè encara no saben quin serà l'aspecte final d'aquesta via principal de la mobilitat de la vila.

Les obres de remodelació de la Rambla Jaume I de Cambrils es van iniciar el febrer de 2022, fa tot just un any. Des del seu inici han estat unes intervencions que han provocat queixes entre veïns i negocis, pels talls de circulació i per la falta de zones d'aparcament i de càrrega i descàrrega.

Els primers mesos es van dedicar al soterrament dels subministraments, i a l'adequació i cimentació de l'espina central de la via. D'aquesta manera, la Setmana Santa i l'estiu van estar marcats per les obres. 
 
A finals del mes d'agost es va començar la fase de pavimentació, el soterrament dels encreuaments de les línies elèctriques i la substitució de les lluminàries antigues, per unes altres més sostenibles i de baix consum.

Mentre el govern assegurava que la intervenció avançava a bon ritme i responia les demandes de la ciutadania, els comerços denunciaven el tancament d'una desena de negocis de la zona, i les afectacions que estaven provocant unes obres que, en paraules dels mateixos empresaris, no estaven sent informades adequadament. 

La situació actual de les obres

A febrer de 2023, un any després de l'inici de les obres, i ja en la suposada recta final, els comerciants es mostren preocupats. Segons indiquen, els plànols preveien dos carrils de circulació, una zona de càrrega i descàrrega i diversos passos de vianants, que no saben si s'acabaran fent realitat.

El fet que la via es converteixi en una zona peatonal, que és cap on intueixen els comerços que es mouran les obres, els preocupa perquè, segons matisen ells mateixos, literalment, "això reduiria la mobilitat del carrer, en no poder-se apropar els usuaris amb el seu vehicle privat".

A la seva preocupació se suma la falta de comunicació amb el consistori, que denuncien des que es va iniciar el projecte. De fet, la darrera reunió amb l'alcalde de la vila marinera la van tenir al novembre, quan les obres, se suposava, que estaven a punt de finalitzar.

Urgeix una resposta

Els comerciants exigeixen tenir notícies sobre com serà, finalment la mobilitat de la via, per planificar el futur dels seus negocis

Paraules clau:

Notícies relacionades