Back to top

Com s'ha passat de la normalitat al #joemquedoacasa

Amb el tancament de les escoles, des de divendres, i de bars, restaurants, grans superfícies no alimentàries i locals d'oci, des de primera hora de dissabte, per ordre de la Generalitat, tots hem vist afectada la nostra rutina. Però les mesures encara han estat més restrictives amb el decret d'Estat d'alarma.
mercadal buit

Amb l'aplicació del reial decret de l'Estat d'alarma, anunciat per Pedro Sánchez i d'obligat compliment a partir de dissabte a la nit, les restriccions s'han ampliat al petit comerç, que també ha de tancar, a excepció dels que venen productes de primera necessitat.

Tot i això, hores abans els botiguers de Reus ja s'havien avançat a aquesta mesura, i havien acordat consensuadament entre la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, el Pallol i l'Eix comercial del passeig, el tancament del comerç de proximitat per responsabilitat social.

És per això que dissabte al vespre, quan normalment els carrers bullen de gent, el centre de Reus oferia aquest aspecte: carrers buits i botigues tancades.

Opinions contràries

La poca gent que es trobava al carrer, molts passejant la seva mascota, ho valoraven de manera diferent. Mentre uns creien que estaven d'acord amb les mesures preses, d'altres les veien exagerades.

També les restriccions en la mobilitat ciutadana, imposades dissabte a la nit per Sánchez, han suposat un enduriment a les recomanacions prèvies. Al matí, alguns encara veien la possibilitat de sortir a l'aire lliure per anar a córrer o fer algun esport, opció que s'esvaïa al vespre.

D'altra banda, molts reusencs ja apostaven pel confinament total des del matí, i sortir només per cobrir les primeres necessitats.

Tancament d'establiments

Malgrat només poder obrir els establiments essencials, la policia local ha hagut de forçar el tancament de diversos establiments des de la matinada de dissabte. A Cambrils el servei de vigilància especial ha actuat en 57 locals, mentre que a Reus, han estat 61, i en un dels casos, segons informa la Guàrdia Urbana via twitter, han hagut d'aixecar acte per reiteració.

Paraules clau:

Notícies relacionades