Back to top

Com s'ha viscut el simulacre a peu de carrer?

Hem seguit el simulacre d'accident químic previst pel PLASEQTA des d'un supermercat de la Canonja, un dels punts on s'han activat les sirenes.

Dos quarts en punt de set i les sirenes han començat a sonar. En un supermercat situat al carrer Ponç de Castellví de la Canonja, el guió s'ha seguit a la perfecció. Portes del supermercat tancades on la gent que estava a dins no podia sortir. Altres persones els ha enxampat el simulacre pel carrer i seguint al peu de la lletra les recomanacions, s'han confinat al lloc més proper. A dins, els ciutadans esperaven el final del simulacre, i fins i tot, el personal del supermercat ha donat l'avís per megafonia.

Entre els confinats hi havia de tot, gent que sabia que hi havia el simulacre, però no se'n recordava, veïns de la zona que ho sabien, però no podien canviar la rutina de la tarda i d'altres que no sabien res d'aquest exercici de prevenció.

Ara bé, minuts abans que sonessin les alarmes ja hi havia poca gent tant a dins del supermercat com a fora al carrer, fet que fa pensar que els de la zona han evitat sortir de casa durant aquesta estona.

No tothom ha rebut les alertes als mòbils

Les sirenes han sonat durant 3 minuts seguides d'un enviament massiu d'alerta als mòbils de la zona del simulacre. Uns avisos que, en general la majoria de veïns han rebut al primer moment en el qual sonaven les sirenes, tot i que no tothom les ha rebut. Els que ho han fet, han destacat el soroll i la vibració d'aquest.

Malgrat que durant el quart d'hora que ha durat el confinament hi havia algunes persones que no feien cas de les recomanacions que els tècnics de Protecció Civil donaven a la ciutadania, en general des de l'Ajuntament de la Canonja s'han fet una valoració positiva d'aquest exercici de prevenció.

Paraules clau:

Notícies relacionades