Back to top

Com sonaran les sirenes durant el simulacre d'accident químic?

Aquesta tarda es durà a terme el simulacre d'accident químic al Camp de Tarragona. T'expliquem com sonaran les alarmes que donaran l'avís i què hauran de fer les persones afectades

Aquest dimecres, 2 de novembre, a les 18.30 h, es durà a terme el simulacre d'accident químic per conscienciar i entrenar la població sobre com hauran d'actuar en un possible cas d'un accident químic greu. 

Com sonaran les alarmes?

L'exercici simularà una fuita de clor al polígon sud de Tarragona i s'activaran 20 de les 45 sirenes que hi ha al complex industrial de Tarragona. En aquest sentit, Protecció Civil ha compartit un fragment de vídeo per saber com sonaran les alarmes que donaran l'avís del simulacre.

Què hauré de fer?

Les persones que sentin aquestes sirenes, que en total seran unes 65.000 persones, s'hauran de confinar a casa seva o a l'edifici més pròxim per evitar exposar-se a un hipotètic núvol tòxic que, en cas de ser real, pot posar en perill la seva salut. Aquest simulacre és la prova més gran que s'ha fet fins al moment. 

Alertes als telèfons mòbils

També comptarà amb un enviament massiu de missatges a telèfons mòbils. Un missatge que rebrà tothom que estigui dins del perímetre d'afectació directa i que inclou zones de Tarragona, Reus, Vila-seca i Salou, tot el municipi de la Canonja i complexos d'oci com PortAventura. L'alerta que rebran al mòbil les persones que es trobin dins de la zona afectada sonarà així:

Paraules clau:

Notícies relacionades