Back to top

Com es viu el confinament municipal als pobles petits?

El tancament permimetral municipal ha incidit directament en el dia a dia de les persones. Però com ho viuen els habitants d'un poble petit pràcticament sense serveis? Avui hem visitat Arbolí on tan sols hi resideixen habitualment una seixantena de persones.

A mitjans de la setmana passada va entrar en vigor el confinament municipal. Una mesura que en un primer moment pot semblar que pels habitants dels pobles petits és molt més dur complir-la. Però el fet de no gaudir de la majoria de serveis essencials, fa que a ells se'ls permeti sortir del municipi per coses tan bàsiques com anar a comprar menjar o adquirir medicaments. Aquest és el cas, per exemple, dels veïns d'Arbolí, que té poc més de 130 habitants censats, tot i que habitualment només n'hi resideixen una seixantena.

Als pobles petits les limitacions de mobilitat es flexibilitzen

El fet que al poble només hi ha una petita botiga, un restaurant actiu i un refugi, fa que les restriccions de tancament perimetral no afectin en el cas de requerir serveis essencials. A més, la majoria d'habitants en edat laboral treballen a altres municipis, per tant, tenen fàcil accés a la resta de serveis. 
Per en Guillem, que fa poc que viu al poble, el canvi més important que han portat les limitacions són "les que afecten al sector de la restauració".
Tot i així, en dies com aquest en què el poble està emblanquinat per la neu, els habitants d'Arbolí troben la part positiva al confinament municipal, ja que poden gaudir del paisatge sense una multitud de curisosos. Pels que hi tenen negoci, però, les restriccions de mobilitat sí que els suposen un perjudici important, ja que no poden comptar amb visitants foranis.

Paraules clau:

Notícies relacionades