Back to top

Comença el 25è Trapezi

Tret de sortida pel 25è Festival Internacional de Circ de Catalunya, el Trapezi, que converteix Reus en l'epicentre del món del circ.

Avui s'ha donat tret de sortida a la nova edició del Trapezi amb un acte inagural, el qual, han participat la consellera Àngels Ponsa, l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; el director artístic del Trapezi, Leandro Mendonza; i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó.

Enguany el Festival Internacional de Circ de Catalunya compleix 25 anys, durant els quals, ha suposat en l'epicentre del món del circ. La novetat de la nova edició el Trapezi intensifica l'aposta pel talent català, amb més d'una vintena de companyies catalanes per mostrar el talent del millor circ contemporani actual. La programació s'ha adaptat a les circumstàncies vetllant sempre per l'excel·lència i la promoció del talent. L'edició d'enguany presentarà diversos nous espectacles i reestrenes.

La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha participat en l'acte d'inauguració i ha donat l'"enhorabona per aquest 25è aniversari del Trapezi, moltíssimes gràcies a tothom que l'ha fet possible avui i tots aquests anys: sense cap mena de dubte hi ha hagut un abans i després del Trapezi al món del circ al nostre país"La Fira Trapezi esdevé el perfecte aparador per mostrar el millor talent del circ contemporani actual, amb espais de creació i projecció i trobades que conviden a la reflexió, el debat i el diàleg de la professió entre programadors i artistes. 

En aquest sentit, les jornades professionals repetiran el format híbrid de l'any passat amb xerrades presencials que es podran seguir presencialment i virtual. El Trapezi comença el 12 de maig fins al diumenge 16 de maig.

La programació de la 25a edició

La Fira celebra la seva 25a edició amb actuacions presencials complint totes les mesures sanitàries del moment i, per aquest motiu, també s'ha decidit allargar-la en el temps amb un dia més de festival, per tal d'espaiar més les actuacions. Alhora, també es repetirà en format audiovisual amb memòries poètiques. Durant cinc dies, el Trapezi porta a Reus més d'una trentena de companyies catalanes i espanyoles per mostrar el talent del millor circ contemporani actual. La programació s'ha adaptat a les circumstàncies vetllant sempre per l'excel·lència i la promoció del talent. L'edició d'enguany presentarà diversos nous espectacles i reestrenes. 

Cartell de la 25a edició

El cartell d'aquesta 25a edició ha estat encarregat a Marc Sardà, un il·lustrador de Reus format professionalment en el camp de la il·lustració publicitària. La imatge del cartell de la 25a Fira Trapezi mostra un torrent de situacions i objectes abstractes que envaeixen l'espai gràfic, mentre graviten al voltant de l'emblema de la Fira: L'Elefant del Trapezi. L'autor explica que la imatge és producte de l'encreuament de dues sensacions: "Per una part la sensació de "ciutat envaïda de Circ". Per l'altra, és el reflex d'una sensació prou contemporània, la sensació d'estar contínuament bombardejats per conceptes dispars, que reclamen la nostra atenció de manera sorollosa, absurda i constant." Els colors triats són llaminers, intensos i optimistes. Busquen funcionar com un element catàrtic i volen donar resposta a la necessitat d'alegria."

 

cartell trapezi

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades