Back to top

Comença el judici entre L'Última Llar i exvoluntaris

Primeres declaracions en el judici que enfronta L'Última Llar i alguns exvoluntaris que l'havien denunciat per maltractaments i mala praxi. La protectora va recórrer als jutjats adduint injúries i calúmnies i és aquest segon procés judicial el que ha començat la fase de declaracions avui. Els animalistes insisteixen que no van fer res més que documentar el que passava a l'interior de les instal•lacions.
Els animalistes es concentren en suport dels denunciats

Entitats animalistes i exvoluntaris fa temps que denuncien presumptes males pràctiques de L'Última Llar. El novembre del 2015 ja van protagonitzar una concentració a la plaça del Mercadal per reclamar a l'Ajuntament que prengués accions al respecte. Les denúncies presentades pels exvoluntaris i les concentracions han acabat, també, als jutjats, i és que L'Última Llar els ha denunciat per calumnies i injúries. Qui s'enfronta al càrrec de més grau és Anna Carbonell, cara visible de les mobilitzacions i exvoluntària que va presentar a títol personal la primera denúncia als jutjats.

L'activista creu que és per això que la protectora li atribueix injúries, un delicte tipificat al codi penal. 'Suposo que perquè sóc la cara més visible' afirma Carbonell, 'perquè sóc la que he denunciat legalment, no només públicament, i és una manera de desacreditar-me a mi i desacreditar tot el procés'.

Segons els activistes, l'equipament, que duu a terme la funció de protectora per a Reus i Cambrils, tindria els animals en males condicions i hauria practicat sacrificis d'animals sans. La protectora ja no volia fer declaracions el 2015, i tampoc s'hi ha pogut contactar a dia d'avui. Es limitaven, ja llavors, a confiar en que procediment judicial aclareixi la qüestió

Les accions judicials, de fet, van començar l'any 2012 de la mà d'alguns voluntaris, entre els quals, la mateixa Anna Carbonell. 'Quan entro allí de forma voluntària i em trobo tot el que vaig trobar, ho vaig documentar juntament amb altra gent que també estava de voluntària i vam presentar una primera denúncia el 2012, i una segona denúncia el 2015 amb noves voluntàries de nou van tornar a viure la mateixa situació que nosaltres'.

Durant les properes setmanes passaran, pels jutjats de Reus, més de mitja dotzena d'activistes i exvoluntaris denunciats per L'Última Llar, en el seu cas, per un atac a l'honor, delicte que no es jutja per la via penal si no administrativa.

Paraules clau: