Back to top

Comença el judici a quatre joves per les protestes postsentència a Tarragona

Entre ells es troba Arnau Martí, regidor electe de la CUP Reus el passat 28 de maig. Tots ells s'enfronten a penes d'entre 12 i 18 mesos de presó per desordres públics, atemptats contra l'autoritat, danys i lesions. Una cinquantena de persones s'han concentrat a les portes dels jutjats de Tarragona en suport als encausats.

Entre aplaudiments i crits de "No esteu sols" han arribat els quatre joves als jutjats de Tarragona, on aquest dilluns al matí ha començat el judici. Tots ells formen part dels divuit investigats en la causa instruïda pel Jutjat d'Instrucció número sis de Tarragona, iniciada fa més de tres anys arran dels aldarulls i disturbis que hi va haver per la sentència de l'1 d'octubre, en concret la nit del 16 d'octubre de 2019.

A les portes dels jutjats de Tarragona, membres d'Alerta Solidària han assegurat que no s'ha aportat cap prova "concloent" i que les acusacions es basen en atestats "falsos" dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional.

S'enfronten a penes de presó d'entre 12 i 18 mesos pels delictes de desordres públics, atemptats contra l'autoritat, danys i lesions. Entre els encausats es troba Arnau Martí, escollit recentment regidor de l'Ajuntament de Reus per la CUP, on ocupava el número 2 de la llista electoral.

Després de la vista celebrada aquest dilluns, 5 de juny, el judici ha quedat aturat per l'absència d'un dels agents dels Mossos citat a declarar. Està previst que es reprengui el pròxim 26 de juny, quan declararan els encausats. 

Paraules clau:

Notícies relacionades