Back to top

Comença la 26a edició de La Fira de Circ Trapezi de Reus

Aquesta tarda Cal Massó ha acollit l'acte oficial d'inauguració del Trapezi 2022

La Fira de Circ Internacional de Catalunya, TRAPEZI, ja ha aterrat a Reus. L’acte d’inauguració, a Cal Massó, ha anat a càrrec de Daniel Recasens, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus; Leandro Mendoza, director artístic de Trapezi, Lourdes Malgrat, delegada de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Noemí Llauradó, presidenta de la Diputació de Tarragona i Carles Pellicer, alcalde de Reus, i ha mostrat la il·lusió del Trapezi per a ser un reflex del talent del circ contemporani actual.

L’acte d’inauguració ha comptat també amb la col·laboració de l’artista Yldor Llach. Per altra banda, la companyia de circ «EIA» ha presentat “Nuye” al Teatre Batrina, un espectacle format per sis acròbates que sorgeix de l'exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella.

Venda d'entrades i programa del Trapezi

Per acabar la jornada d’inauguració, la creadora de circ contemporani Vivian Friedrich ha presentat el seu espectacle Kristall Bohème [excavació SUR]. L’espectacle proposa una reflexió sobre la memòria transgeneracional i les arrels en una performance ad hoc entre una artista de circ, un músic i una cantant d'òpera, acompanyada pel bufat de vidre en viu.

inauguració

L’edició d’enguany, que s’allargarà fins el proper diumenge 15 de maig, proposa una programació que aposta per les millors companyies nacionals i internacionals, de països com Canadà, França o Brasil, que mostraran les millors novetats del sector incloent una seixantena de representacions a diferents punts de la ciutat de Reus.

A més a més, la programació d’aquesta edició, també comptarà amb la projecció del documental “Trapezi. Art, espectacle i vida” que commemora els 25 anys del Trapezi mostrant l’essència de la Fira del Circ de Catalunya al llarg de més de dues dècades. 

El Trapezi arrenca al Bartrina

De fet, minuts després de la inauguració, el tret de sortida del Festival es donava al Teatre Bartrina. Allà començava l'obra 'NUYE' de la Companyia de Circ 'EIA'. Un espectacle amb sis acròbates que juga amb l'exploració de les relacions de parella i la recerca constant per complementar-se entre uns i altres, alhora que juguen amb la llum i la foscor.

A la Palma va tenir lloc el segon espectacle de l'edició d'enguany. Un espectacle que arrencava amb un homenatge als artesans del vidre amb un forn que permetia veure com es bufa per a la confecció de gots, vasos i gerres. Després alguns d'aquests gots acabaven trencats sobre una catifa que era utilitzada com a plataforma de ball. Un espectacle surrealista que sumava una cantant d'òpera, una trapezista i un violoncel·lista i que sumava a tot plegat un pedal de bucle que enregistrava el so que produeixen els diversos gots de vidre estesos sobre el terra. Un homenatge a la memòria que va costar d'entendre. 

Paraules clau:

Notícies relacionades