Back to top

Comença la campanya de vacunació de la grip

Aquest dilluns s'ha donat el tret de sortida a la campanya de vacucació antigripal estacional. És un operatiu que va adreçat sobretot a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip o que tenen contacte continu amb tercers.
Grip 2019

El període ideal per vacunar-se segons els experts són els mesos d'octubre i novembre, tot i que la vacunació també es pot realitzar fora d'aquest període. L'efecte de la vacuna dura un any. Durant el 2019 el Departament de Salut ha distribuït entre tots els centres de Catalunya més d'1.200.000 vacunes de diversos tipus.
Més enllà dels professionals de l'àmbit sanitari, també es recomana que totes aquelles persones que tenen contacte amb tercers es vacunin. Això afectaria la gran majoria de treballadors públics, com és el cas dels mestres però també treballadors socials o treballadors de centres de gent gran. A més, es reitera la importància de la vacunació entre el col·lectiu d'embarassades, indiferentment del trimestre en el qual es trobin.

La vacunació no sempre impedeix contraure la grip. L'efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals que circulen en cada anualitat. També és menor entre aquelles persones amb factors de risc i cal tenir en compte que en molts casos els símptomes gripals que apareixen en aquelles persones que s'han vacunat no són eminentment grip, sinó altres tipus de virus freqüents en l'època de la vacunació.

El CAP de Reus que gestiona el Grup Salut té previst distribuir entre 3.000 i 4.000 vacunes. Si un usuari hi vol accedir, només cal que s'adreci a un Centre d'Atenció Primària i pregunti per la vacuna de la grip.

Paraules clau: