Back to top

Comença la implantació de la bicicleta compartida a Reus

Aquest octubre han d'iniciar-se les obres dels tallers on es repararan els vehicles. També aquest mes s'enllestirà la licitació dels ancoratges.

L'Ajuntament de Reus adjudicarà en breu la construcció de les bicicletes que han de formar part d'un sistema públic per compartir aquest tipus de vehicles. Un sistema que ha de començar a funcionar el pròxim mes de juny i que és un dels pilars del pla de mobilitat sostenible del govern municipal. 

Durant els pròxims mesos s'han de desencallar les licitacions pendents, com la dels ancoratges que han de permetre aparcar les bicicletes. D'altres lots del projecte, com el programari que permetrà agafar els vehicles ja estan coordinant-se amb Reus Mobilitat i Serveis. El Govern defensa l'aposta per la mobilitat sostenible. 

Després de diversos intents, l'Ajuntament de Reus ja treballa en l'adjudicació definitiva del servei de bicicleta compartida. L'empresa guanyadora, de les tres que s'han presentat per construir les bicicletes, començarà en breu la seva fabricació i també ha d'iniciar-se aquest octubre les obres del taller on es repararan. 

mobilitat social reus

Desencallat una dècada després

Fa anys que Reus estudia com implantar un servei de bicicleta compartida... ja en els darrers anys del govern de Lluís Miquel Pérez, durant la primera dècada del segle XXI, es va voler traslladar l'experiència del bicing de Barcelona a Reus. No ha estat fins ara, aquest 2022, que s'ha desencallat tot plegat.  

Paraules clau:

Notícies relacionades