Back to top

Comença la prohibició de fer foc al bosc

Una mesura que sempre es posa en marxa ara a la primavera, però que enguany té més pes a causa de la falta de pluja i sequera que portem arrossegant els últims mesos

Durant sis mesos, des d'aquest dimarts 15 de març i fins al 15 d'octubre no es pot fer foc als terrenys forestals sense autorització. Una restricció que s'estén cada primavera a tot Catalunya, però que enguany ha agafat més força per la sequera i la falta de pluja que arrosseguem des de fa mesos i que té un índex molt superior als de fa un any.

La prohibició s'aplica tant a focs d'oci com en cremes de poda i d'aprofitament forestal que no tinguin un permís específic del Departament d'Acció Climàtica. Gràcies a aquesta mesura, en els últims anys s'ha reduït el nombre d'hectàrees en els incendis.

Al nostre territori hi ha associacions que vetllen per la conservació del bosc, com per exemple l'ADF d'Almoster, l'Associació de defensa forestal que s'ha reactivat amb la voluntat de gestionar l'entorn forestal de cada terme.

Trobada d'ADFs del Baix Camp

De fet, diumenge 27 de març es farà una trobada de les diferents ADF del Baix Camp per tal d'informar a la ciutadania de la seva tasca i animar-los a participar en les actuacions.

Paraules clau:

Notícies relacionades