Back to top

Comença la recollida porta a porta a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Actualment, el sistema de recollida Porta a Porta s'ha implementat a 15 poblacions del Baix Camp i la previsió és ampliar-lo a tres municipis més durant les pròximes setmanes

L’empresa de Servei Comarcals Mediambientals SA Secomsa, conjuntament amb l’Ajuntament de l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, han implementat a partir de dilluns 23 de gener, el servei de recollida selectiva ‘Porta a Porta’ (PaP) a cinc nuclis de la població Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant: Masriudoms, Masboquera, Vanessa Park, el barri de Sant Roc de l’Hospitalet de l’Infant i el nucli Vandellòs.

Funcionament del Porta a Porta

El funcionament del servei requereix la participació dels habitants que han de dipositar els residus correctament separats a la porta de casa el dia que toqui la fracció corresponent (orgànica, paper i cartó, envasos, resta, tèxtil sanitari) segons el calendari establert, mentre que el vidre se seguirà dipositant als contenidors iglús del carrer.

Des de Secomsa s’han proporcionat el material necessari a cada habitatge i establiment, cubells multi producte i bosses compostables, i, a més, també s’està instal·lant un sistema de ganxos amb sensor a les façanes que serviran per a poder identificar cada padró de brossa.

Durant les dues primeres setmanes de funcionament, conviuran el nou sistema de recollida amb els contenidors habituals, tot i que més endavant es trauran per tal que únicament funcioni el sistema porta a porta. Cal destacar, però, que cada nucli tindrà una bateria de contenidors d’emergència on es podran portar els residus en casos especials.

15 poblacions del Baix Camp funcionen amb el Porta a Porta

Actualment el PAP arriba a un total de 15 poblacions del Baix Camp com: l'Aleixar, l’Albiol, l'Argentera, Almoster, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, Duesaigües, l’Hospitalet de l’Infant i Vandellòs, Maspujols, Pratdip, Riudecanyes, Riudecols, Vilanova d'Escornalbou, Vinyols i els Arcs amb la previsió d’ampliar el servei a 3 municipis de la comarca durant les pròximes setmanes. Com és el cas de Prades, Capafonts i La Febró per acabar sumant un total de 18 municipis adherits al servei durant aquest any 2023.

Paraules clau:

Notícies relacionades