Back to top

Comença la retirada de l'antiga via de tren a Mont-roig

Tres anys després que passés l'últim tren pel traçat ferroviari del nostre litoral, aquesta setmana s'han iniciat els treballs per a retirar les vies de Mont-roig i Cambrils

L'any 2020 es va posar en funcionament el nou corredor del Mediterrani i els trens van acabar de circular pel traçat ferroviari que creuava Tarragona, Salou, Cambrils, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant. Aquesta setmana, tres anys després, s'han iniciat per fi les tasques per a retirar aquestes vies, ara en desús.

S'han dividit i tallat els trams perquè els operaris d'Adif els puguin retirar i transportar en camions. Una vegada aquest espai quedi lliure, cada Ajuntament ha de posar sobre la taula quin projecte hi vol per a ocupar els terrenys.

En el cas de Mont-roig del Camp, ja han redactat el projecte juntament amb Adif per a tirar endavant una via verda en aquest antic traçat que travessa el nucli de Miami Platja. D'aquesta manera, s'espera que la gent pugui anar des de l'Hospitalet de l'Infant fins a Mont-roig i Cambrils amb bicicleta o caminant.

En canvi, des de l'Ajuntament de Cambrils ja fa mesos que defensen que en els terrenys de l'antiga estació de trens hi anirà un passeig per a unir el barri marítim i el de l'eixample. A banda, esperen aprofitar l'antic traçat de la via per a ubicar-hi el que serà el futur tramCamp.

Encara que els projectes siguin ben diferents en tots dos municipis, els dos consistoris del Baix Camp celebren que tres anys després puguin veure ja com les vies es retiren i que, per fi, es puguin transformar aquests espais.

Paraules clau:

Notícies relacionades