Back to top

Comença la vacunació entre els joves de 12 a 15 anys

Aquest dimecres, els joves nascuts entre el 2006 i el 2009 han començat a acudir als centres de vacunació a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Tot plegat, amb l'objectiu d'arribar a l'inici de curs amb la major immunitat possible als centres de secundària i batxillerat.

La vacunació contra la Covid-19 per a la franja d'edat de 12 a 15 anys ha arrencat aquest dimecres al matí als diferents punts de vacunació al Camp de Tarragona. Entre ells, el Pavelló Catalunya de l'Anella Mediterrània de Tarragona, que ha rebut als primers adolescents aprofitant les cites lliures que quedaven durant el matí. Reben la vacuna de Pfizer o la de Moderna, les dues que han estat avalades per l'Agència Europea de Medicaments i han d'acudir acompanyats d'un adult. A més, tot i haver nascut el 2009, han d'haver complert els 12 anys per poder començar el procés de vacunació.

Inici de curs amb vacunació alta

Un dels principals motius de l'ampliació de la vacunació a aquesta franja d'edat és el d'arribar a l'inici del curs escolar, la segona quinzena de setembre, amb la quantitat més gran possible d'alumnes de secundària i batxillerat amb la pauta completa.

Demana hora aquí 

Tot i alguns petits dubtes, els joves que ja han rebut la dosi tenien clara la importància de vacunar-se. De fet, molts d'ells ho han parlat amb els seus pares només obrir-se la possibilitat de rebre la primera dosi per acudir, al més aviat possible, al punt de vacunació. 

Aquesta franja d'edat ha de seguir el mateix procediment que la resta de col·lectius per demanar hora, a través del portal web habilitat pel Departament de Salut.

Paraules clau:

Notícies relacionades