Back to top

Comença la vaga indefinida del 112

Els treballadors adverteixen que no desconvocaran la vaga fins que hi hagi un compromís signat amb la Generalitat.

Aquest dissabte 21 d'agost es donava per iniciada la vaga indefinida del 112, que afectarà els centres de Reus i de la Zona Franca, amb només un servei mínim del 85%. Al crit de "Salvar vides no és un negoci", l'equip de gestors i gestores donaven el tret de sortida a unes mobilitzacions, que pretenen aconseguir un conveni propi i la conseqüent internalització del servei, a més de millores salarials i un reforç de la plantilla.

Els treballadors denuncien haver obert la porta del diàleg en diverses ocasions i no haver rebut resposta de la Generalitat. I és que, tot i que el conflicte va esclatar al maig, el col•lectiu recorda que les reclamacions del servei d'Emergències de Catalunya fa anys que existeixen i estan en coneixement dels diversos grups parlamentaris.

Els efectes de la vaga en la ciutadania

Un cop iniciada la vaga, asseguren que farà falta un compromís per escrit, més enllà d'una simple invitació al diàleg, per poder-la desconvocar. Una situació que afectarà de ple a la ciutadania, ja que es calcula que mentre duri la vaga es deixaran d'atendre un 20% de les trucades que es reben en una jornada normal.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades