Back to top

Comença la vaga indefinida dels lletrats d'administració de justícia

Tot plegat arriba després de 14 anys de promeses incomplertes, fins i tot després que el 2021, la llei general dels pressupostos de l'estat va incloure l'obligació del govern a realitzar l'adequació salarial

Duien mesos de protestes i més d'una dècada de reclamacions per aconseguir actualitzar els seus sous al volum de feina i les responsabilitats que duen a terme actualment. I sense rebre cap resposta per part del govern estatal, aquest dimarts, els lletrats de l'administració de justícia, abans coneguts com a secretaris judicials, han iniciat una vaga indefinida a tota Espanya.

A Reus, el 90% de la plantilla està seguint la vaga, el que provoca 'de facto' la paralització gairebé absoluta dels jutjats i el registre civil. Tot plegat arriba després de 14 anys de promeses incomplertes, fins i tot després que el 2021, la llei general dels pressupostos de l'estat va incloure l'obligació del govern a dur a terme l'adequació salarial.

També exigeixen poder tenir sindicats propis davant la inacció que denuncien per part dels sindicats majoritaris i la dimissió del secretari d'Estat de Justícia per les acusacions fetes contra el col·lectiu de lletrats, on assegurava que es tractava d'una 'aturada política contra el poble'. 

Paraules clau:

Notícies relacionades