Back to top

Comencen les obres de vianalització de la plaça del Víctor

Els botiguers de la zona, a l'expectativa de l'efecte que poden tenir les obres que han començat aquest mateix dimarts en els seus negocis.

L'entorn de la plaça del Víctor i el carrer Ample s'ha de transformar en termes de mobilitat, convertint-se en un espai per a l'ús dels vianants en detriment de la circulació de vehicles.

D'aquesta manera es vol pacificar el trànsit d'aquesta zona del nord de la ciutat, i es busca la continuïtat de la vianalització que ve del carrer Llovera, per connectar l'estació de tren amb l'estació d'autobusos i la futura estació de Bellissens.
 
Si bé les obres havien de començar a mitjans de mes, la data es va posposar per principis d'aquesta setmana. Segons les previsions, el projecte s'ha de desenvolupar en diferents fases, i en aquesta primera té dos trams diferenciats: el primer afecta la plaça del Víctor i trams dels carrers Ample, Miró i Santa Helena, i el segon inclou la connexió amb el futur Centre Civíc Gregal a través del carrer Alt de Sant Josep, el de Castellvell, i la connexió amb la plaça del Pintor Ferré Revascall. Més endavant arribarà la vianalització definitiva de tot el carrer Ample fins al passeig Mata. 

Diversitat d'opinions

El projecte de vianalització ha generat reaccions diverses entre els comerciants de la zona. Mentre que molts d'ells són reticents a la transformació proposada perquè creuen que els perjudicarà, d'altres s'ho miren amb cautela i sobretot incertesa.
 
 Els comerciants també temen el període d'obres, que si bé són conscients que no es poden evitar davant de qualsevol transformació viària, sempre és una incomoditat per als compradors i en cap cas facilita les vendes. Els treballs tenen un cost de poc més de 650.000 euros.

Paraules clau:

Notícies relacionades