Back to top

Comencen les sancions en la regularització del polígon Belianes

Des de l’Ajuntament asseguren que els titulars de les naus afectades han tingut dos anys per regularitzar les seves instal•lacions. Una mesura acceptada per la Federació d'Empresaris, tot i que amb matisos. Segons l'equip de govern, ara mateix hi han vint naus objecte de sanció, de les quals se n'ha executat una
Un dels carrers del polígon Belianes

El procés de regularització del polígon industrial Belianes comença un nou capítol aquest 2017. Concretament el de les multes coercitives. Així ho ha comunicat l'Ajuntament de Cambrils, que assegura que ha obert expedients sancionadors a vint empreses, dels quals se n'ha executat un.

El consistori defensa que no és una problemàtica nova, sinó que ve de legislatures anteriors, i que s'ha deixat prou marge de temps per a què els responsables de les instal·lacions industrials posessin les seves activitats al dia amb la normativa municipal. "A la pràctica, totes les instal·lacions hauran tingut dos anys per afrontar aquestes despeses d'adequació i crec que és un període suficient per a poder pressupostar i executar aquestes millores", manifesta el regidor d'Urbanisme, Joan Maria Artigau. "Les regularitzacions són imprescindibles per posar en ordre el polígon. Ja es van iniciar durant el mandat anterior i aquesta legislatura també s'ha seguit insistint molt", explica l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

Una decisió que accepten a la Federació d'Empresaris de Cambrils (FECAM) perquè, segons afirmen, elimina qualsevol desigualtat que hi pugui haver entre els empresaris que han complert la normativa i els que no.

Tot i això, recorden que la despesa per renovar una nau és d'entre 12.000 i 60.000 euros, fet que dificulta posar-se al dia en aquest sentit. "No es guanya res denunciant les persones. Al contrari, al que està malament econòmicament, que avui dia som tots, l'enfonsa encara més. Però també hem de ser conscients i objectius i pressionar la gent per a què faci les coses bé", apunta el president de la FECAM, Victorià Luque.

Els requeriments de l'Ajuntament a les activitats de Belianes passen, principalment, per ignifugar les naus metàl·liques i col·locar un dipòsit i un grup de pressió antiincendis. Les multes coercitives que hauran d'afrontar les naus amb expedient sancionador obert arriben fins als 3.000 euros i se'n poden imposar un total de tres.

Paraules clau:

Notícies relacionades