Back to top

Es comencen a revitalitzar els Ravals de Sant Pere i Robuster

El projecte 'Reus Espais Vius' està donant els seus fruits i a partir del mes de març ja podrem veure els primers negocis oberts.

L'Aida i la Cristina són dues dones emprenedores que, aprofitant l'oportunitat que els ha proporcionat l'Ajuntament de Reus amb el seu projecte "Reus Espais Vius", durant els pròxims mesos obriran els seus negocis al raval de Sant Pere.

La Cristina ja està ultimant la seva nova botiga "Fer safareig" per posar-hi una botiga artesana de mobles restaurats i decoració. Després de diversos anys en el sector, com a assalariada, ha optat per obrir el seu propi negoci. De fet, va veure a través de xarxes i mitjans la iniciativa i es va posar en contacte amb l'Ajuntament, des d'on l'estan assessorant. El seu negoci compleix els requisits principals que es demanaven: un projecte compromès amb la societat, l'economia i el medi ambient.

L'Aida, en canvi, ja tenia el local llogat per obrir un show room de cuines i interiorisme abans que és dues a terme el projecte. Tot i això, i a través de veïns del barri, es va assabentar de Reus Espais Vius i es va informar per poder participar-hi. Ara està treballant amb l'Ajuntament perquè el seu negoci tingui el triple impacte que es demana.

L'arrencada està sent molt bona

De fet, ja hi ha quatre projectes concretats i més de 23 persones que s'han interessat per aquests ajuts, una subvenció que permet cobrir el 50% de la inversió necessària per obrir un negoci amb una despesa mínima de 4.000 euros. Des de l'Ajuntament fan una valoració molt bona d'aquesta arrencada, tenint en compte que estava prevista per dos anys vista.

Des del consistori asseguren que pot ser que en un futur aquest projecte s'ampliï a altres zones de la ciutat i que des d'altres parts del territori també s'han interessat en el seu funcionament per implantar-ho.

Paraules clau:

Notícies relacionades