Back to top

El comerç demana mesures fiscals a l'Ajuntament

La Unió de Botiguers de Reus creu que és imprescindible un pla de xoc per pal·liar els efectes del confinament i el tancamwent dels comerços. Asseguren que són un dels sectors més afectats per la crisi.
botigues reus

Meritxell Barberà fa tot just dues setmanes que és presidenta de la Unió de Botiguers de Reus i ha de gestionar, pràcticament sense previ avís, una de les crisis més importants de la història del comerç a la ciutat.

El fet que totes les botigues que no són de primera necessitat hagin de romandre tancades per les mesures preventives de cara el contagi del COVID-19, posa contra les cordes, al seu parer, bona part de les famílies de comerciants i els treballadors que tenen a càrrec. 

Per tot plegat, la Unió de Botiguers demana un pla de xoc a les administracions. I Barberà va més enllà de demanar ajudes per pagar la quota dels autònoms, com ha proposat la Generalitat, assegura que cal que l'administració local, l'Ajuntament de Reus, també hi posi de la seva part

Per això demanen que, mentre no hi pugui haver activitat econòmica, s'aturin els rebuts d'aquest tipus d'impostos. L'IAE i la recollida de les escombraries, entre d'altres. Assegura que calen mesures d'aquest tipus per garantir que el comerç pugui tornar a aixecar la persiana quan acabi el confinament preventiu. "Només aixó el cor de Reus podrà continuar bategant", diu Barberà. 

megabanner

Paraules clau:

Notícies relacionades