Back to top

El comerç de Reus veu els APEU com una solució a la promoció

El Parlament català espera aprovar les noves Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes pròximament. Es tracta d'una eina de dinamització econòmica molt estesa als països anglosaxons.
El comerç de Reus veu els APEU com una solució a la promoció

Els comerciants de Reus esperen que el Parlament de Catalunya aprovi la nova llei que ha de permetre la creació dels APEU, les  Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes. 

Fins ara, els comerços s'associaciaven en entitats de botiguers que vetllaven per la promoció de les diverses àrees. Els APEU han de venir a complementar aquestes associacions. Els comerços, a dia d'avui, poden associar-se o no a una entitat. En el cas dels APEU, tot el col·lectiu participa econòmicament de la inversió en promoció, que ve dictada per les polítiques generals acordades entre tot el territori. 

Així doncs, els APEU han de solucionar les mancances de promoció que tenen, a dia d'avui, les entitats comercials, que reconeixen obertament que depenen excessivament de les subvencions públiques. Els comericants de Reus esperen que els APEU es puguin desenvolupar abans d'acabar l'any.