Back to top

Completes fa esclatar la Festa Major de Sant Pere

L'onada de calor no impedeix que la ciutat de Reus celebri l'anada a Completes, un dels dies més esperats. 
tronada completes

Reus ha viscut novament una de les jornades més esperades de la Festa Major de Sant Pere. Poc després de les vuit de la tarda els elements del seguici han començat a escalfar motors a la Plaça del Mercadal. Poca estona després han iniciat el recorregut de la baixada a Completes que els ha portat fins a la Prioral de Sant Pere, mateix recorregut que han seguit les autoritats que tancaven la comitiva.

El Pilar caminant

Després de l'ofici, s'ha iniciat la tornada festiva cap al Mercadal. Els Xiquets de Reus han pujat el seu tradicional pilar caminant des de la Prioral fins a la porta de l'Ajuntament. Els veïns de Reus han aplaudit i s'han emocionat al costat dels  castellers.

Xiulets i reivindicacions

Com ja ve sent habitual s'ha xiulat a les autoritats tot i que amb menys intensitat que en anys anteriors. Al finalitzar la Tronada també s'han sentit molts crits a favor de la independència i la llibertat dels presos polítics.

sant pere

Tronada i focs a l'antiga

Al senyal de l'alcalde s'ha donat  pas a la Tronada, que enguany ha estat encesa per Pere Aragonès, vicepresident de la Generalitat de Catalunya. Un dels moments més emotius de la jornada.

A continuació, el castell de focs plantat al mig de la plaça amb l'objectiu de recuperar la forma dels espectacles del passat, amb jardineres als fanals, rodes, focs fixos i giratoris, i d'altres artificis, posa fi a un dels dies assenyalats en el calendari festiu dels reusencs i reusenques. 

Aniversaris 

nanos

Aquest any el protagonisme és per al Carrasclet i per als Nanos de Reus. Se celebren els 300 anys de l'arribada del bandoler a la ciutat, així com els 50 anys del nou disseny dels Nanos de la mà de Constantí. Altres efemèrides que se celebren enguany són els 15 anys del Lleó de Reus, 5 anys de la Cucafera i 18 de les Galeres

Recupereu el programa en directe


 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades