Back to top

Sense complir expectatives pel pont però sí amb els sopars de nadal

El temps inestable dels darrers dies no ha ajudat a acabar de complir amb les previsions fetes.

El sector de la restauració es mostra satisfet amb la resposta de la clientela durant els darrers dies. El fet que els festius de la Constitució i de la Puríssima hagin caigut en dimarts i dijous ha provocat que el volum de facturació s’hagi repartit durant tota la setmana i no s’hagin concentrat en un únic pont.

El temps inestable dels darrers dies, però, no ha ajudat a acabar de complir amb les previsions fetes. D’altra banda, els restauradors del Camp de Tarragona es mostren satisfets amb el final de temporada, gràcies en gran part a recuperar els nivells prepandèmics dels sopars d’empresa i de Nadal.  

Satisfacció a mitges pel sector de la restauració de casa nostra després d’una setmana amb dos festius, el de la Constitució i el de la Puríssima que, en caure entre setmana, han difuminat o estès, segons es miri, el tradicional pont de desembre. Les previsions eren bones, malgrat no fer la calor i bon temps de les darreres setmanes, però la pluja dels darrers dies, també esperada, ha frenat una mica les expectatives. Una frenada que s’ha notat més a la costa que no pas a ciutats com Reus i Tarragona.  

Sopars de Nadal

El que sí que està complint les expectatives, i fins i tot, superant-les, és el volum de reserves de sopars d’empresa i de Nadal, que s’està situant en xifres similars a les de 2019, el darrer any abans de la pandèmia. Els restauradors apunten que les reserves pels pròxims caps de setmana ronden el 100% d’ocupació, suposant un bon repunt per tancar l’any, després de dos anys sense gairebé celebracions d’aquest tipus. 

Pel que fa a aquest 2022, des del sector es mostren molt satisfets amb el volum de feina, sobretot a les zones més turístiques del Camp de Tarragona i la Costa Daurada. El bon temps que s’ha allargat per sobre de les previsions, gairebé fins a finals de novembre els ha ajudat a aguantar el nivell de facturació, sobretot gràcies a comptar amb més setmanes amb les terrasses operatives.  

Sembla doncs que el sector de la restauració comença a respirar després de dos anys molt complicats a causa de la COVID-19, que els va afectar de forma directa, tant per les restriccions com per la capacitat econòmica de gran part de la seva clientela habitual i de la dels turistes.

Paraules clau:

Notícies relacionades