Back to top

Comprar bo, sa i barat, és possible

Sabíeu que més del 50% de la població pateix sobrepès o obesitat? I que només un 56% de la població catalana practica la dieta mediterrània?

Ensenyar a comprar aliments frescos i saludables, amb bona relació qualitat nutritiva - preu, que prioritzi productes de proximitat i temporada i ajudar a planificar menús saludables. Aquesta és la voluntat de l'activitat "Aprendre a comprar" que ha impulsat l'Ajuntament de Reus amb el Col·legi de Dietistes i Nutricionistes de Catalunya i la col·laboració de Mercats de Reus. Una activitat que vol deixar palès que es pot comprar bo, sa i barat.

De moment aquesta s'ha dut a terme aquest dimarts al matí al Mercat Central, però es repetirà dimecres al Mercat del Carrilet i dijous al Mercat Central. Tot plegat, després que s'hagi detectat una manca de bons hàbits de compra i que l'Enquesta de Salut de Catalunya hagi xifrat molt alt la població que pateix sobrepès o obesitat i molt baixa la que practica la dieta mediterrània.

Nou impost de plàstics

A més, el pròxim mes de gener entra en vigor el nou impost dels plàstics. Si res canvia, l'increment d'aquest import serà de 45 cèntims per cada quilo de plàstic que no es pugui reciclar, i, per tant, comprar al mercat encara es refermarà més com una de les millors opcions.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades