Back to top

On comprar joguines en català al Baix Camp i Priorat?

13 establiments del Baix Camp i el Priorat adherits a la campanya “I tu, jugues en català?”

Novament es posa en marxa la campanya “I tu, jugues en català?”, impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, amb l’objectiu de fomentar l'ús del català a través del joc, donar a conèixer l'oferta de jocs i joguines en català i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

13 establiments adherits del Baix Camp i el Priorat

Entre les més de 350 botigues adherides a tot Catalunya, 13 són del Baix Camp i el Priorat: Abacus, Galatea Llibres, Juguettos, Joguines Segú, Joguines Somnis, Llibreria Gaudí i Tomàs Barberà, a Reus; Joguines Rialles, a Cambrils; El Llapis, a Falset; Joguines Carreres, a l’Hospitalet de l’Infant; Llibreria Rom, a Mont-roig del Camp, i Papereria Cèlia a Vandellòs. També hi ha una botiga per Internet

Any rere any, augmenta el nombre de jocs en català al mercat. Enguany ja n’hi ha més de 1.000 que inclouen el català en l’embalatge, en les instruccions o en el funcionament del joc.

campanya

Cercador de tots els jocs en català existents

A la pàgina web www.cpnl.cat/jocs, hi ha un cercador de tots els jocs en català existents amb informació detallada: la durada de la partida, el gènere, el nombre de jugadors, recomanacions daltres jocs similars... A més, el web conté la informació sobre on es pot comprar cada joc: cada fitxa de joc conté els establiments que el tenen en estoc. I, alhora, en la fitxa de cada establiment es pot veure quins jocs en català té disponibles.

Per als jugadors virtuals, la Direcció General de Política Lingüística actualitza periòdicament VDJOC, una base de dades de videojocs en català amb una cinquantena de registres organitzats per categories. L’objectiu és impulsar el consum d’aquest producte quan només el 5,5% dels videojocs que es consumeixen a Catalunya són en català.

Al Baix Camp i al Priorat la campanya “I tu, jugues en català?” està impulsada des de l’any 2004 pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura. Alguns establiments hi estan adherits des de llavors.

Paraules clau:

Notícies relacionades