Back to top

Comprensió per part dels usuaris durant la vaga de metges

El sindicat majoritari del sector ha convocat aquesta mobilització per reclamar més professionals i exigir una reducció de la sobrecàrrega de feina. La vaga s'allargarà fins aquest divendres i s'atendrà als pacients amb els serveis mínims.
Comprensió per part dels usuaris durant la vaga de metges

Sales d'espera buides i poc moviment en general. Aquest és l'ambient que es respirava als centres sanitaris de la ciutat. La vaga convocada pel Sindicat de metges s'ha iniciat avui amb un seguiment, segons fonts sindicals, del 66% en Centres d'Atenció Primària de l'ICS i d'un 71% pel que fa a la sanitat concertada a la demarcació de Tarragona durant el torn de matí. Els facultatius reclamen un alleujament de les visites diàries, on actualment poder arribar a tenir fins a 40 pacients en una jornada. Els professionals volen establir un màxim de 28 consultes diàries per metge i 12 minuts per poder atendre als usuaris adequadament.

Silvia Palau és una usuària i per ella pensa que "hi hauria d'haver més metges perquè som molta gent. Jo els hi dono suport, encara que hagi de tornar d'aquí a uns mesos perquè avui no m'han atès".

Una altra de les principals reivindicacions de sindicat de metges és recuperar el nombre de professionals que es van perdre en les retallades de l'any 2010 així com reestructuracions horàries dels Centres d'Atenció Primària. Per altra banda el col·lectiu també demana més inversió en material sanitari donat que molts dels equips mèdics estan obsolets o no funcionen correctament.

Àngel Lozano "No han fet la gestió que venia a fer, entenc el motiu i estic d'acord amb la vaga però tampoc crec que s'hagi de tenir a la gent gran fent cua i fent-los tornar l'endemà".

El sindicat ha assegurat l'atenció sanitària amb serveis mínims d'entre el 25 i 33% fins a finalitzar la vaga el proper 30 de novembre i del 100% pel que fa al servei d'urgències.

Paraules clau:

Notícies relacionades