Back to top

Concentració en condemna del darrer feminicidi a Cambrils

Ha estat convocada per Les Filomenes, l'assemblea feminista de Cambrils, davant el consistori cambrilenc després dels fets produïts el passat divendres.

Una cinquantena de persones s'ha concentrat aquest dimecres al vespre al davant de l'Ajuntament de Cambrils per condemnar el feminicidi que es va produir al municipi el passat divendres a la tarda. La concentració, convocada per l'assemblea feminista Les Filomenes, ha servit per demanar, una vegada més, que "sigui la darrera dona víctima de la violència de gènere".

Les membres de l'assemblea han llegit un comunicat on després de condemnar els fets han llençat diverses peticions cap a l'administració pública. Entre d'altres, demanen aturar les subvencions a aquells centres escolars que segreguen per sexe i també un control molt més exhaustiu sobre la pornografia. Asseguren que tots dos aspectes influeixen en l'etapa educativa dels infants, moment clau, apunten, per revertir actituds i rutines masclistes i heteropatriarcals, que després es repeteixen durant la vida adulta. 

Els fets

El passat divendres 30 de juliol va aparèixer el cos sense vida d'una dona al seu domicili de Cambrils i la principal hipòtesi policial és que va ser assassinada per la seva parella.

Segons recull la interlocutòria del TSJC, que s'ha conegut aquest dimarts a la tarda, després d'una discussió, l'home hauria abandonat el domicili el passat divendres al matí, però a la tarda hi va tornar, segons assegura ell, per anar a recollir les seves coses. Allà es van discutir. Al vespre, el Servei d'Emergències Mèdiques va rebre una trucada de l'acusat alertant que la noia estava "estirada a terra, molt freda, morada i sense reaccionar".

L'individu tenia una ordre d'allunyament i no podia acostar-se a ella a menys de 200 metres. El jutge ha decretat presó provisional sense fiança a l'acusat per delictes d'homicidi, trencament de condemna i maltractament en l'àmbit familiar.

Segona concentració davant l'Ajuntament

L'Ajuntament de Cambrils també ha convocat un minut de silenci a la plaça de l'ajuntament aquest dimecres al migdia per condemnar aquest homicidi. La concentració ha comptat amb la participació d'autoritats de diverses administracions. Amb aquest feminicidi, ja són 8 les dones assassinades per violència masclista aquest 2021 a Catalunya i 1.108 a l'Estat Espanyol des del 2003.

Paraules clau:

Notícies relacionades