Back to top

Concentració a Reus pel Dia Mundial contra el Racisme

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme de Reus ha organitzat un acte, juntament amb diverses entitats socials de la ciutat, en contra de les discriminacions racials

Una vuitantena de persones s'han concentrat a la plaça Gabriel Ferrater de Reus convocats per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) de Reus. Tot plegat amb motiu del Dia Mundial contra el Racisme, que se celebra oficialment aquest diumenge 21 de març.

Aquesta data arriba després d'uns mesos en què els casos de discriminació racial han estat al centre de l'agenda arran de successos com la mort de George Floyd a mans d'un policia als Estats Units o l'incendi de la nau de Badalona, que va deixar quatre víctimes mortals.

Els activistes han alertat, a més, de l'entrada de l'extrema dreta al Parlament de Catalunya i asseguren que "treballen per combatre els discursos xenòfobs", ha especificat l'activista reusenc Papu. Les entitats participants han reivindicat els casos de violència racial més evidents, però també les discriminacions estructurals que pateixen moltes persones per raons d'origen.

"A Reus hi ha un alt nivell de segregació escolar", segons critica la CGT

Mònica Villena, representant del sindicat CGT, ha assenyalat que a la ciutat de Reus hi ha un "alt nivell de segregació escolar" i critica que des de les administracions no s'actuï prou per revertir-lo.

L'acte ha comptat amb les intervencions de diverses entitats socials de la ciutat com el Sindicat de l'Habitatge, l'Adedcom –Associació per la defensa dels drets de la comunitat musulmana–, l'Associació de Senegalesos o Reus Refugi. Acompanyada de diverses actuacions musicals, ha estat una de les accions antiracistes que s'han convocat aquest cap de setmana arreu del territori català.

Paraules clau:

Notícies relacionades