Back to top

El concurs de masclet omple el centre de Reus de música i bon ambient

Nou establiments de Reus han participat en el 14è concurs de masclet de Reus, la beguda típica de la Festa Major que combina vermut i plim amb algun altre ingredient. La valoració d'un jurat i la votació popular han servit per escollir el millor masclet de les festes de Misericòrdia.
beguda

Masclet, música i bon ambient són els principals ingredients del concurs de masclet, una iniciativa que va néixer ara fa 14 anys i que es basa en una degustació dels masclets que han preparat els establiments participants. Entre la desena de bars i restaurants que han ofert la seva beguda, hi ha qui utilitza la fórmula idèntica d'anys anteriors i d'altres que van provant i, cada any, presenten una varietat de masclet diferent. "Sempre hi ha un ingredient que nosaltres posem, que és ginebra", explica Marcos Broto, de Blondie, i afegeix "i a partir d'aquí és anar-hi provant fruites i nous licors que li donin més to". El Roger Elias, de l'Absenta, diu que "la fórmula sempre és la mateixa. El primer any ja vam veure que quedava bona, a la gent li ha agradat, i no l'hem canviat". 

Mentre els ciutadans voten per escollir el millor masclet, un jurat també valora les diferents propostes. "Que l'ingredient extra que hi fica cada bar sigui original, però alhora, que vagi molt a joc amb els dos ingredients bàsics, que són tant dolços", diu la membre del jurat Elena Sardà.

Enguany el guanyador ha estat el masclet que han preparat els de l'establiment Blondie, mentre que en segona posició ha quedat l'As de Copes i en tercera l'Absenta, el guanyador de l'edició anterior.

Notícies relacionades