Back to top

El Concurs de Paletes aixeca construccions modernistes

El parc de Sant Jordi ha acollit el quaranta-sisè Concurs de Paletes de Reus, una competició bianual que organitza el Gremi de la Construcció del Baix Camp. Enguany l'element a construir ha estat modernista, amb motiu de la celebració de l'Any Arquitecte Caselles.
totxanes

Amb totxos i ciment els paletes han anat construint la figura escollida pel concurs d'enguany, una quarta part d'una base de recolzament d'una tina. Es tracta d'una solució constructiva de l'època modernista molt usada en bodegues. Amb aquesta figura el Gremi de la Construcció del Baix Camp s'ha volgut sumar a la commemoració de l'Any Arquitecte Caselles. Així la valora el Miquel Puchol, un dels participants del concurs, que diu que "són complicats, a veure, ja ens ho fan així perquè sigui una mica complicat i enrabassat, perquè puguem treure una miqueta de lo que hi ha. Home, les dificultats són les circumferències, replantejar-ho bé, agafar bé els punts, i llavors, que se t'aguanti tot, evidentment".

I és que mostrar l'art de la construcció és el principal objectiu del concurs, que es fa amb motiu de la festa patronal de Sant Antoni de Pàdua. Segons ens explica el president del Gremi de la Construcció del Baix Camp, Gregori Salvat, el jurat valora, bàsicament, aquests aspectes: "el que acaba abans ja té un punt positiu sobre els altres, a partir de llavors es dóna mitja hora perquè acabin els altres participants, es miren les mermes, el material sobrant, es mira l'execució, les mides... hi ha varis factors que fan que el que guanya és el que ho ha fet més bé, basant-se en el plànol que donem al començament."

Al final només tres de les vuit parelles participants han pogut acabar la construcció. Els guanyadors han estat el Ramon Oliveres i l'Aleix Safta, vinguts de Vilobí d'Onyar; mentre que el premi Arquitecte Caselles a la primera parella local, se l'han endut el Richarc Calderón i el Fidel Villar.

Paraules clau: