Back to top

Conèixer el dibuix a través de grans artistes

El museu Salvador Vilaseca de Reus ha organitzat una exposició per posar el valor la importància del dibuix. Atribuint aquesta tècnica com a instrument artístic i científic imprescindible, la col·lecció és un conjunt d'obres molt diverses amb peces de Tapiró, Fortuny o Hortensi Güell.
Conèixer el dibuix a través de grans artistes

Sota el nom "Negre sobre Blanc", el Museu Salvador Vilaseca ha volgut fer un recull d'obres de diversos autors amb un fil conductor en comú, el dibuix. Aquesta tècnica és considera un llenguatge universal i la seva simplicitat d'execució fa que sigui una eina idònia per poder seguir la velocitat amb què el cervell genera idees. El dibuix ha estat sempre un instrument imprescindible i un mitjà d'expressió artística. La seva senzillesa fa que avui dia, el dibuix encara no sigui valorat com a tècnica de primer rang, un fet que aquesta exposició vol reivindicar.

Grans artistes del territori es troben al Museu de Reus

L'exposició vol mostrar els diferents usos i funcions que ha tingut aquesta tècnica al llarg de la nostra història per part d'artistes i artesans recents del nostre territori. La col·lecció és una selecció de prop de 200 peces propietat de museu on es podran veure acadèmies, dissenys, retrats o esbossos d'artistes de la talla de Gaudí, Ramon Casa o Joan Rebull, entre d'altres.

Una col·lecció de llarga durada

L'exposició es podrà visitar fins al proper mes de maig i durant la seva obertura s'oferiran visites guiades, tallers i altres mostres de petit format lligades amb el dibuix i a la col·lecció.

Paraules clau: