Back to top

Conèixer els peixos i revindicar l'aigua del Siurana

La Plataforma en defensa del riu Siurana ha organitzat un taller per conèixer la ictiofauna del riu

La Plataforma en defensa del riu Siurana ha organitzat aquest divendres a Poboleda un taller de coneixement de la ictiofauna del riu. Es tracta d'un taller de pesca per detectar quines són les espècies de peixos presents al riu Siurana i donar a conèixer quines són les autòctones.

La presència d'espècies invasores i la manca d'un cabal d'aigua mínim són dos factors que dificulten les condicions de vida a les espècies autòctones, que s'han reivindicat al taller. L'activitat consistia en pescar diverses espècies amb la tècnica de pesca elèctrica, identificar si eren autòctones o invasores i catalogar-les per comprovar-ne l'evolució.

Una reivindicació tant del riu Siurana, com de les espècies autòctones

L'activitat té l'objectiu de mostrar als infants i la resta d'assistents la importància d'un riu viu i amb espècies autòctones. El taller ha estat organitzat conjuntament per la Plataforma en Defensa del Riu Siurana "Riu Siurana Viu" juntament amb la Forestal Catalana, la Societat de Pesca L'Anguila de Móra La Nova i l'Associació Ambiental de la Ribera d'Ebre AUBE.  

El taller s'emmarca en la voluntat de reivindicar la importància del riu com a ecosistema i la seva defensa enfront de la manca de cabal. Des de la Plataforma "Riu Siurana Viu" s'ha aprofitat per reclamar, una vegada més, la necessitat de reactivar la Taula del Riu Siurana i fixar un cabal ecològic mínim. 
 

Paraules clau:

Notícies relacionades