Back to top

Conèixer la figura de Gabriel Ferrater a través de la seva biografia

Sota el títol 'Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater', Jordi Amat ha dut a terme un exhaustiu treball de cerca per elaborar el retrat més complet d'una de les figures de la literatura catalana del s. XX

Escrita com una novel·la de no-ficció, l'escriptor i filòleg Jordi Amat ens apropa la persona de Gabriel Ferrater amb la biografia més completa d'una de les figures més importants de la literatura catalana del s. XX. Després de tres anys d'investigació, Amat ens dona a conèixer un Gabriel Ferrater que fuig de llegenda fosca que durant anys ha envoltat el poeta reusenc.

En aquest sentit, Jordi Amat destaca que el més interessant del llibre és 'la tensió entre la seva intel·ligència i una forta fragilitat íntima'.

"Vèncer la por. Vida de Gabriel Ferrater" és un retrat del poeta que parla de les angoixes i les pors d'aquest personatge, però a través de les cartes i documents consultats per Jordi Amat, també descobrim una altra cara de Ferrater. Segons l'autor, amb aquest llibre "es tracta de salvar l'home d'aquest mite que l'ha tingut captiu durant tants anys".

Jordi Amat presentant el seu llibre biografic de Gabriel Ferrater

El llibre s'ha presentat al Círcol de Reus en el marc de la Setmana de Sant Jordi i també de l'Any Gabriel Ferrater, que commemora el segle del seu naixement i els 50 anys de la seva mort.

Paraules clau:

Notícies relacionades