Back to top

Conèixer la vida dels refugiats des de les aules de Cambrils

A l'institut Ramon Berenguer IV de Cambrils porten un mes preparant una cursa amb caire solidari. Es tracta d'una iniciativa que pretén conscienciar l'alumnat envers la realitat dels camps de refugiats i alhora, col•laborar amb l'ONG Save The Children.
cursa

Solidaritat i empatia. Són dues de les facetes que treballen des de fa un mes les classes de l'institut Ramon Berenguer IV de Cambrils. Coincidint amb el centenari de la fundació de Save The Children, el centre educatiu cambrilenc ha apostat per organitzar una cursa solidària amb la voluntat de conscienciar la societat i alhora, recaptar fons per l'entitat. Però no només això, des de l'institut també s'han fet una sèrie de tutories per crear ments crítiques, tal com destaca la tutora d'un dels grups implicats, la Cristina Ardèvol.

A partir de tallers, els joves coneixen altres realitats diferents a les seves, centrades en el camp de refugiats de Zaatari, a Síria. La seva tasca posterior és la de transmetre aquestes vivències al seu entorn més pròxim per tractar d'involucrar a la societat mitjançant ajudes econòmiques. Tot plegat culminarà aquest divendres amb una cursa solidària on s'hi espera una participació de 600 persones. La cita serà aquest divendres a les 11h del matí a la platja del Regueral, on la comunitat educativa està convidada a participar en aquesta activitat, que porta per títol Kilòmetres de solidaritat. Es tracta d'una iniciativa mundial, a la qual l'institut cambrilenc s'hi adhereix per primera vegada.

Fins dijous 28 de març hi ha temps a participar econòmicament en aquesta activitat, que es complementa amb tutories que es duen a terme a classe amb l'alumnat.