Back to top

Conèixer l'arxiu històric de Reus des del confinament

Els continguts online han guanyat pes durant el confinament, una embranzida que des del consistori de Reus han aprofitat per donar a conèixer l’arxiu històric de la ciutat i el seu patrimoni. Tot plegat coincidint amb el desè aniversari de la inauguració del nou edifici on hi ha actualment l’Arxiu Municipal i el Comarcal.
imatge edifici arxiu municipal

Conèixer on s’ha ubicat l’arxiu de la ciutat al llarg dels segles, quins van ser els primers arxivers municipals, o com s’han conservat els documents fins a dia d’avui.

Aquests són alguns dels continguts que s’estan divulgant aquests dies mitjançant petites càpsules via twitter, per donar a conèixer algunes qüestions bàsiques de l’arxiu de Reus i contextualitzar-lo. Se'n destaquen documents com Les Cartes de Població o el Llibre Verd.

Consulta aquí la història de l'arxiu

Amb aquest projecte, el consistori de Reus vol apropar als ciutadans les eines essencials per entendre millor el patrimoni que conté l'Arxiu Municipal i Comarcal de la ciutat. Aquí us n'oferim un exemple.

imatge twitter arxiu reus

La iniciativa forma part d’un projecte que parteix de la pregunta “Què en saps de l’Arxiu de Reus?”, i convida els ciutadans a fer un breu recorregut per la seva història per entregues. En total es difondran 8 infografies que desgranen, de forma sintètica, la història de l’arxiu municipal, des de l’Edat Mitjana fins l’actualitat. Les publicacions online, que van començar el passat dimarts, finalitzaran pels volts de Sant Jordi.

Paraules clau:

Notícies relacionades