Back to top

El confeti protagonitza la batalla de les flors

Després de sis dies de festes a Falset, la batalla de les flors i un concert final han servit per tancar el programa d'actes de la festa major. Públic i participants s'han llançat quilos de confeti per celebrar les últimes hores de la commemoració de la Mare de Déu d'Agost.
disfresses i confeti batalla de flors

Carrosses decorades i tematitzades, disfresses i boles de confeti han estat els protagonistes de la batalla de les flors de Falset, una festa plena de música i colors on la diversió està assegurada. Tal i com explica un dels participants, Jordi Muntané, "per acabar la festa major fem una rua, i quan arribem a la plaça de la Quartera fem una lluita amb confeti i boles de confeti, i el tirem a tots els que hi ha a la plaça". Blai Muñoz, un altre dels participants, diu que "nosaltres normalment triem un tema per riure'ns d'una situació que hi hagut, i enguany la situació més de riure han estat els jocs del Mediterrani, perquè no és que fossin molt macos".

Des de l'Ajuntament, que en els darrers anys han participat a la batalla sortint en comparsa, asseguren que és un dels actes amb més tradició de la festa major. Segons el regidor de Festes, Joan Coll, "és l'últim acte de la festa major, l'última batalla, i això és una tradició de sempre, al començament s'anava amb carros, guarnits amb flors de paper, al seu moment també es tiraven flors, i s'ha anat transformant en el confeti en bola".

És una batalla festiva on tothom rep, tant els que estan dalt de les carrosses com els que s'ho miren.

Gegants, banda de música i carrosses han desfilat pels carrers de Falset fins arribar a la plaça de la Quartera, on s'ha produït la gran batalla.

Notícies relacionades