Back to top

El confinament comarcal provoca una allau de cancel·lacions

L’Associació d'Hostaleria i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona denuncien el degoteig constant de cancel·lacions que estan patint establiments turístics, hotels, bars i restaurants

L'Associació d'Hostaleria de la Província de Tarragona i l’Associació Hotelera de la Província de Tarragona ha declarat que més de 130 establiments turístics i 570 hotels, bars i restaurants estan patint una allau de cancel·lacions a causa de les noves mesures del Govern de Catalunya que obliguen a un confinament comarcal de la població.

Després d'una Setmana Santa de plena ocupació, el sector torna a viure la situació que l'acompanya des de fa mesos. A tots els territoris de l'Alt Camp, el Baix Camp, les Terres de l'Ebre, la Conca de Barberà... han hagut d'afrontar el 100% d'anul·lacions de les reserves que provenien de clients d'altres comarques.

Ocupació pràcticament nul·la

Davant aquesta situació, alguns hotels i restaurants s'han vist abocats a tancar de nou els seus negocis, perquè no poden subsistir amb una ocupació pràcticament nul·la.

D'altres s'han vist obligats a mantenir oberts els serveis per la demanda d'allotjament d'empreses entre setmana o de llarga estada, però en cap cas compensa les despeses associades a romandre obert amb una ocupació mínima.

"No podem més!"

En el comunicat, les associacions consideren que la gravetat de la situació no és només a nivell de pèrdua d’oportunitats per la cancel·lació de reserves, sinó que la unilateralitat i la manca de previsió en la comunicació de les noves mesures (anunciades un dimarts per implementar el mateix divendres) ha provocat que molts establiments perdin la inversió realitzada; així com el temps i el personal destinat a la compra i preparació dels aliments i el servei.

"No podem més” és el sentiment compartit dels més de 130 allotjaments turístics i dels més de 570 bars i restaurants que representa l’AEHT i l’AHPT

Paraules clau:

Notícies relacionades