Back to top

El confinament comarcal s'aixecarà aquest dilluns pels grups bombolla

Així ho ha anunciat el Procicat en una roda de premsa, donades la millora de les dades de la pandèmia.

El confinament deixarà de ser comarcal a partir d'aquest dilluns, segons acaba d'anunciar el govern català en una roda de premsa. D'aquesta manera, la mobilitat estarà restringida a tot Catalunya, però es podrà sortir de la comarca tot mantenint la bombolla de convivència.

Des del govern català alerten que cal no abaixar la guàrdia i seguir apostant per les mesures de seguretat, des de la distància, la neteja de mans i l'ús de mascareta. La consellera de salut en funcions, Alba Vergès, ha apuntat que les dades de la pandèmia han millorat notablement, una situació complementària a l'augment de la vacunació de la població. De fet, segons Vergès, la relaxació de les mesures actuals ha estat possible gràcies a la millora de les dades de la pandèmia.

Crida a no baixar la guàrdia

Segons el secretari de salut Josep M. Argimon, una de cada cinc persones té algun tipus d'anticossos que permet fer front a la malaltia, una situació que s'ha de tenir en compte en un context de noves variants de coronavirus. És per aquest motiu que fa una crida a no relaxar-se a l'hora de combatre el risc de contagis. 

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, apunta que la bombolla de convivència no s'ha de trencar a l'hora de sortir de la comarca. Les trobades socials i familiars a partir del dia 26 de març es limitarà a 4 persones no convivents. El comerç no essencial podrà obrir en cap de setmana, s'aixecarà la suspensió de la cultura, que es podrà dur a terme en situacions estàtiques, amb assistents asseguts i limitació de públic. De moment, la vigència de les mesures és des del dia 15 al 28 de març. La voluntat del govern però, és allargar-les en la mesura del possible.

Tal com ha detallat Vergès, quan la situació epidemiològica ho permet, s'han relaxat les mesures globals. En l'àmbit comarcal, recomanen moure's amb la mateixa bombolla de convivència i evitar les trobades o activitats fora d'aquest nucli o bé fer-les amb les mesures anunciades de mans, distància i mascareta. En aquest sentit, assenyalen que es poden 'oxigenar les comarques amb consciència'.

El comerç no essencial reobre

Més enllà de les novetats relacionades amb la mobilitat, el govern ha anunciat que tots els establiments de fins a 800 metres quadrats podran tornar a obrir, mentre que  les competicions esportives sub16 podran reempendre la seva activitat

 

Paraules clau:

Notícies relacionades