Back to top

'El confinament és un regal per a la natura'

La manca de presència humana pels carrers ha provocat que els ocells perdin la por i volin molt més baix que de costum.
Ocells

Iniciatives com la de Birding Catalunya animen a la població, en aquesta època de confinament, a observar les diferents espècies d'ocells que sobrevolen l'entorn.

De fet, en aquest darrer mes, s'han pogut presenciar un gran nombre d'ocells que normalment, no es veuen a simple vista.

Xoriguer

Més visibles però amb la mateixa quantitat

No vol dir que n'hi hagi més sinó que ara, són més fàcils d'observar. Això, segons els ornitòlegs té a veure amb la poca presència humana als carrers que provoca que els ocells volin més baix i perdin la por.

Canvis en el seu comportament

La situació actual ha generat petits canvis en el comportament dels ocells com abaixar el to del seu cant o desplaçar-se a llocs inusuals. Tot i això, els ornitòlegs asseguren que aquests aspectes són minúsculs i que només s'hi podrien observar grans canvis amb un confinament d'uns dos o tres anys.

Tudó

Una cinquantena d'espècies

Coincidint amb la primavera, època de moltes migracions, s'han arribat a veure espècies d'altres zones, com és el cas dels rapinyaires. L'administrador de Birding Catalunya, el reusenc Enric Pàmies, ha arribat a observar, durant el mes de confinament, una cinquantena d'espècies diferents d'ocells.

 

La natura, pressionada per l'ésser humà

Els experts són crítics amb la situació i expressen que 'el confinament és un regal per a la natura, que contínuament se sent pressionada per l'ésser humà'. 'La natura està agraint que no la toquem, és una lliçó que tots plegats hem d'aprendre', expressa l'Andreu Escolà, ornitòleg de l'associació ecologista GEPEC.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades