Back to top

El confinament serà comarcal a partir de divendres que ve

A partir de dilluns, el confinament perimetral de cap de setmana serà comarcal, podran obrir els centres comercials al 30% de l'aforament i s'ampliarà, amb ventilació reforçada, el màxim de persones en actes culturals i religiosos

El PROCICAT, dirigit pels Departaments de Salut i Interior, ha aprovat aquest matí una reducció de les restriccions en aquest tram 1 de la desescalada, que entraran en vigor aquest dilluns. Les ampliacions afecten la mobilitat del cap de setmana, centres comercials i actes culturals i religiosos.

A partir de divendres que ve, 18 de desembre, el confinament perimetral del cap de setmana, entre les 6h del divendres i les 6h del dilluns, passarà de ser municipal a comarcal, tot i que es manté encara la restricció d'entrada i sortida de persones de Catalunya.

El PROCICAT insisteix que la mobilitat a fora del domicili es limitin "en la mesura del possible" i aconsella que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència o, com a molt, bombolla ampliada.

Centres comercials al 30%

S'ha aprovat també la reobertura dels centres comercials, amb un aforament al 30% i bona ventilació en els espais tancats. Es restringeix però, l'accés a zones recreatives com les àrees infantils o de descans.

Fins a 1.000 persones amb ventilació reforçada

Pel que fa a les activitats culturals, es manté el límit del 50% i un màxim de 500 persones. Ara bé, en les sales més grans el topall es podrà ampliar a 1.000 persones, sempre dins del 50%, si es compleixen amb les condicions de ventilació reforçada.

En aquest cas, els titulars de les activitats hauran de presentar una declaració responsable al departament de Cultura i a l'ajuntament corresponent per notificar l'ampliació i informar de les mesures de ventilació.

En els actes religiosos i cerimònies civils -casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres-, continua la restricció del 30% i el topall de 500 persones, ampliable a 1.000 assistents si se celebren de forma estàtica, a l'aire lliure o en espais tancats amb ventilació reforçada.

També s'haurà de presentar una declaració responsable, en aquest cas al Departament de Justícia i a l'autoritat municipal corresponent. 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades