Back to top

El confinament, una trava per a les persones amb demència

La Fundació Catalunya la Pedrera ha engegat, arran el confinament, el programa REMS a distància per a totes aquelles persones amb demència.
Gardènia

La Gardènia és una de les participants al programa REMS de la Fundació Catalunya La Pedrera. Durant aquests tres mesos, ha estat confinada a casa seva amb en Pepe, la seva parella, i no ha deixat de rebre suport professional de l'entitat.

REMS a distància

Tot i no poder assistir presencialment a la seu de la capital del Baix Camp, la Gardènia ha seguit enfortint la seva memòria a través del nou programa REMS a distància que vol mantenir els hàbits d'aquestes persones amb demència des de casa seva. Un programa que ja compta amb 1200 persones a tota Catalunya, 30 de les quals són de Reus i ofereix una atenció integral a aquestes persones amb activitats cognitives, físiques i expressives a través d'una plataforma virtual. En aquest sentit, el nou servei també permet la comunicació entre els participants i els professionals a distància amb l'objectiu d'oferir un suport emocional continuat.

La Pedrera

'Augmenten els casos de persones amb alzheimer que s'han perdut'

La responsable dels Serveis de la Dependència de la Fundació Catalunya la Pedrera, Mònica Duaigües, explica que les persones amb demència són les que més han patit aquest confinament perquè no han pogut seguir la seva rutina i això provoca que es desorientin més ràpid.

Gardènia fent videotrucada

Continuarà viu amb la nova normalitat

Tal com expliquen els professionals, el programa REMS a distància ha estat un èxit i vol seguir viu quan arribi la nova normalitat. Un programa nascut el 2013 per donar resposta a les necessitats de persones grans amb indicis de deteriorament cognitiu.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades