Back to top

"Confio que podrem celebrar la Festa Major de Misericòrdia"

Daniel Recasens, regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament de Reus, assegura que el consistori farà el possible per adaptar la festa major petita de Reus a les circumstàncies.

Si la Festa Major de Misericòrdia se celebrarà o no en la segona quinzena de setembre és una incògnita. Daniel Recasens, regidor d'Educació i Cultura de l'Ajuntament, ha confirmat al Notícies Migdia de Canal Reus que el consistori no té pensat suspendre-la

Recasens afirma que la cultura és segura i que "l'Ajuntament mantindrà tot els actes possibles mentre no es fiqui en risc la seguretat dels ciutadans". Això sí, adaptant la festivitat als temps actuals.

Una tornada a l'escola segura

D'altra banda, el regidor valora positivament les noves mesures imposades per la Generalitat de Catalunya respecte a la seguretat a les escoles com són el rentat de mans cinc cops al dia, l'ús de la mascareta en alumnes i professors i la disminució de les ràtios d'alumnes per aula, tot i que no descarta que aquestes puguin millorar-se o reajustar-se.

Quan resten tan sols deu dies perquè els nens i nenes tornin a les escoles, el govern ha defensat que s'intentarà garantir que els centres no tanquin portes i serveixin de guarda per a les famílies en cas de nous rebrots. Amb tot, pares i també professors, no les tenen totes pel que fa a la situació de la pandèmia. 

Missatge tranquil•litzador però de Recasens qui considera que "els espais de cadascun dels centres reusencs responen a la possibilitat de continuar amb el servei habitual de les ràtios a les aules". Valora també la tasca del professorat i assegura que el consistori vetllarà pel compliment de les mesures. 

Pel que fa als punts més vulnerables en aglomeracions, com poden ser la doble fila de cotxes a La Salle o al Col•legi la Presentació, comenta que "hi haurà una resposta ajustada a la situació".

Paraules clau:

Notícies relacionades