Back to top

El Congrés aprova reclamar les inversions pendents a l'aeroport de Reus

La proposició no de llei presentada per Esquerra Republicana ha comptat amb el suport del PSOE, Unidos Podemos, el PNV i el grup mixt. El PP hi ha votat en contra i Ciutadans s'ha abstingut
El Congrés aprova una proposta per reclamar les inversions pendents a l'aeroport de Reus

La comissió de Foment del Congrés de diputats ha aprovat aquest dijous una proposició no de llei d’Esquerra Republicana que reclama l’impuls a l’aeroport de Reus-Costa Daurada i el desplegament d’un pla d’inversions que el situï al lloc que li correspon per a una instal·lació de la seva categoria. El PP hi ha votat en contra i Ciudadanos s’ha abstingut.

La proposició ha anat endavant amb una esmena transaccional pactada amb PSOE i Unidos Podemos, que demana que aquest 2018 s’actualitzi i es posi en marxa el pla de protecció de l’aeroport i que els propers pressupostos generals de l’Estat facin efectiva la inversió a l’aeroport de Reus inclosa en el seu pla director de 2006, que no es va arribar a executar.

“El de Reus ha de deixar un aeroport de tercera divisió”, ha denunciat el diputat tarragoní Jordi Salvador, que ha defensat la proposta a la comissió i ha enumerat diferents exemples recollits en mitjans de comunicació del territori que confirmaven la imatge de l’aeroport de Reus com agermà pobre d’AENA, amb serveis limitats “i fins i tot incomplint els seus propis requisits de seguretat”.

Salvador ha recordat que l’àrea metropolitana de Tarragona, amb 623.000 habitants, és la segona de Catalunya, amb un potent sector industrial –inclòs el clúster químic més important del sud d’Europa- i de moviment de mercaderies, i un sector turístic de primera magnitud com és el que representa la Costa Daurada, “amb més de 20 milions de pernoctacions a l’any”.

Satisfacció d'UGT

El sindicat UGT ha mostrat la seva satisfacció per l’impuls que l’aprovació d’aquesta proposició suposarà pel Camp de Tarragona.

Gran part de les actuacions recollides a la proposició no de Llei, són reclamades des de fa temps per UGT per 'restaurar la seguretat de les operacions i permetre el creixement de trànsit de l’aeroport', expliquen en un comunicat. Des del Sindicat UGT consideren que la mesura més urgent que s’hauria d’implantar és l’ampliació de l’horari operatiu de l'aeròdrom reusenc.

'Des de a UGT estem satisfets pel treball que s’ha dut a terme per aconseguir l’aprovació d'aquesta proposició no de Llei, perquè ha fet visible el problema de les infraestructures al Camp de Tarragona, i és la constatació que la majoria del Congrés està d’acord en què cal prendre mesures d’urgència a l’aeroport del nostre territori. Ara, només esperem que els gestors d’AENA posin fil a l’agulla com abans millor', han finalitzat.

Paraules clau:

Notícies relacionades